Weekend ideal pentru entuziaștii schiului în Poiana Brașov, datorită condițiilor meteorologice favorabile

Amatorii de schi și snowboard se pot bucura de un weekend de vis în Poiana Brașov, mulțumită vremii prielnice din ultima perioadă care a favorizat condiții excelente pe pârtii, mai ales în zona elevată a masivului Postăvarul.

Recent, Poiana Brașov a fost acoperită de un strat nou de zăpadă de peste 10 cm, iar temperaturile scăzute din timpul nopții, atingând -5 grade Celsius în zona Postăvarul, au contribuit la pregătirea optimă a pârtiilor pentru schiori.

Se anunță ninsori atât duminică, dar și luni, astfel încât pasionații de schi care își mai permit o zi în plus de stat la munte se pot bucura de zăpadă proaspătă și la începutul următoarei săptămâni.

Astfel, toate traseele din partea superioară a masivului Postăvarul, incluzând Ruia, Drumul Roșu, Lupului și Doamnei, oferă condiții excelente de schiat, cu un strat de zăpadă compactată de aproximativ 35 cm în zona superioară și 30 cm la baza telescaunului Ruia.

Instalațiile de transport pe cablu, inclusiv telegondola și telescaunul Ruia, sunt operaționale, cu ultima urcare programată la ora 16:00.

Autoritățile recomandă folosirea telegondolei pentru întoarcerea în Poiana Brașov, având în vedere că stratul de zăpadă din partea inferioară a pârtiei este insuficient pentru schiat. Tarifele pentru transportul pe cablu au fost ajustate favorabil schiorilor, cu reduceri aplicate la telegondolă și telescaun.

Pentru achiziția abonamentelor de schi, turiștii au la dispoziție trei casierii, plus două automate situate în parcarea din Poiana de Jos, unde se poate plăti și cu cardul. Automatele permit și returnarea garanției de 20 lei pentru ski-pass-uri.

Schiorii interesați de reîncărcarea online a abonamentelor pot accesa platforma skibv.ro, care oferă posibilitatea încărcării atât cu puncte, cât și cu abonamente pentru anumite intervale orare sau zile. Crearea unui cont pe platformă este simplă, necesitând doar o adresă de email pentru început.

În plus, „Miercurea brașovenilor“, o ofertă specială ce presupune reduceri substanțiale pentru localnici, este accesibilă și prin platforma online, necesitând încărcarea unui selfie cu cartea de identitate pentru validare.

Mai multe informații despre procedura de achiziție online a abonamentelor și despre cum să beneficiezi de ofertele speciale sunt disponibile pe site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *