Adrian Veștea urmărește președinția Consiliului Județean Brașov sub emblema exclusivă a PNL, în timp ce discuțiile despre alianțe la nivel local continuă

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a confirmat astăzi, în urma unei întâlniri a conducerii PNL, intenția sa de a candida pentru președinția Consiliului Județean Brașov exclusiv sub egida PNL, indicând o cooperare cu PSD în cadrul alegerilor locale, dar exprimând dubii cu privire la formarea unui tandem pentru primăria orașului.

Pe de altă parte, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a menționat că se ia în considerare posibilitatea listelor comune PNL-PSD pentru alegerile locale din orașe precum Timișoara, Brașov și Bacău. Această strategie urmează să fie decisă pe baza evaluărilor electorale și nu a preferințelor personale, conform Agerpres.

„Acum, căutăm să replicăm succesul colaborării din București în alte municipii reședință de județ, în special acolo unde conducerea nu este asigurată de PNL sau PSD. În discuțiile noastre, includem orașe ca Timișoara, Brașov și Bacău”, a declarat Ciucă, subliniind că principalul obiectiv al partidului este victoria electorală.

Explicând procesul decizional, Ciucă a accentuat importanța argumentelor solide și a responsabilității colective în alegerea celei mai bune strategii pentru PNL, în vederea maximizării șanselor de succes electoral.

„În cele din urmă, deciziile noastre sunt fundamentate pe o analiză atentă a situației și pe angajamentul membrilor noștri față de obiectivele partidului, nu pe preferințe individuale. Este vorba despre responsabilitate și angajament față de principiile PNL”, a adăugat Ciucă, indicând că în aceste orașe strategia electorală va fi definită după negocieri amănunțite în cadrul coaliției.

Referitor la posibila autonomie a PNL în aceste județe, Ciucă a afirmat că toate opțiunile sunt evaluate în funcție de potențialul lor de a asigura victoria, reiterând că decizia finală se va baza pe argumente solide, nu pe preferințele individuale.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a exprimat, de asemenea, o poziție fermă împotriva unei alianțe cu PSD în Timiș, subliniind dorința de a continua proiectele de orientare de dreapta în regiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *