Vacanță exotică în Vietnam

Ce trebuie să știi înainte de a călători în Vietnam

Vietnam, sau Republica socialistă Vietnam, este o destinație de vacanță care a luat ușor, ușor amploare, fiind vizitată de turiști din întreaga lume.

Fie că te duci în nordul țării sau că alegi să călătorești în sud, Vietnam reprezintă alegerea ideală pentru o vacanță exotică.

De ce să optezi pentru un sejur în Vietnam? Este foarte simplu! Într-o călătorie în Vietnam vei avea posibilitatea de a experimenta o cu totul altă lume prin peisaje, valori, religie.

Mai mult decât atât, ca destinație de vacanță, Vietnam are de toate: vegetație, terase de orez, plaje, insule, orașe pline de istorie, munți, golfuri, peșteri, oameni frumoși și cea mai delicioasă mâncare.

Condiții de călătorie și viza pentru Vietnam

Un sejur în Vietnam este accesibil din punct de vedere financiar, Vietnam fiind o țară sigură. Se spune că Vietnamul este o destinație de vacanță pe care orice om pasionat de călătorii și de vacanțe trebuie să o viziteze măcar o dată în viață.

Dar înainte de a pleca într-o vacanță exotică în Vietnam, haideți să vedem care sunt condițiile de călătorie în această destinație. Ca cetățean român, dacă îți dorești să pleci într-un sejur Vietnam, trebuie să știi că vei avea nevoie de viză valabilă în pașaport.

Pentru obținerea acestei vize poți aplica simplu și ușor online, iar la frontieră va trebui să prezinți pașaportul cu valabilitatea mai mare de 6 luni de la data solicitării vizei de intrare, solicitarea de viză completată și o fotografie recentă.

Când să călătorești în Vietnam

Sezonul de vârf în Vietnam este considerat a fi în perioada noiembrie-decembrie, însă în funcție de regiunea în care optezi să te duci în vacanță în Vietnam, vremea poate să difere foarte mult de la o zonă la alta.

Astfel, în lunile februarie, martie, aprilie, vremea este tolerabilă în această țară. Dacă îți dorești să călătorești în Hanoi, cele mai bune luni sunt octombrie, noiembrie, decembrie, dar și luna aprilie. Pentru a avea o vacanță frumoasă este de recomandat să evitați lunile iulie și august pentru că acestea sunt cele mai ploioase luni în orașul Hanoi. De asemenea, printre orașele cu cel mai bun climat, cu o vreme ideală cel puțin șase luni pe an sunt următoarele: Mũi Né, Phan Thiet, Buon Ma Thuot, Tan An și Tra Vinh.

Avionul reprezintă cea mai bună opțiune pentru un sejur în Vietnam. Dacă îți cumperi biletele cu câteva luni bune înainte de călătorie, îți vei putea achiziționa un bilet de avion și cu 400 de euro. Spre exemplu, o vacanță exotică în Vietnam cu bilet de avion dus-întors, cazare șapte nopți la hotel de patru stele cu mic de jun inlus pornește de la 700 euro/persoană/sejur.

Monumentele religioase cu istorie aparte, frumusețea peisajelor inedite, specialitățile culinare locale delicioase și poporul vietnamez cu ale sale tradiții fac ca Vietnamul să fie o destinație de vacanță foarte căutată.

Dacă îți dorești o vacanță exotică în Vietnam, intră pe portalul de vacanțe smart și alege vacanța ideală pentru tine! Trimite o cerere de ofertă, iar un consultant travel te va contacta pentru a-ți oferi toate detaliile de care ai nevoie! Hai în vacanță să descoperi bucuria de a călători!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *