Un număr semnificativ de apeluri la salvamont în ultimele 24 ore

În decursul ultimelor 24 de ore, serviciile Salvamont au fost solicitate prin 17 apeluri de urgență, majoritatea cererilor adresându-se echipei din Sinaia. În urma acestor intervenții, 12 persoane au fost salvate, iar trei dintre acestea au necesitat transferul la unități medicale pentru îngrijiri suplimentare.

Conform declarațiilor oficiale ale Salvamont România, duminică s-au înregistrat cereri de intervenție urgentă în diverse regiuni ale țării, inclusiv patru solicitări adresate echipei din Sinaia și câte două solicitări pentru echipele din Alba, Harghita și județul Sălaj. De asemenea, s-au primit apeluri individuale pentru zonele Caraş Severin – Herculane, Predeal, Vâlcea, Hunedoara, Buzău, Cluj și Alba.

Dintre persoanele ajutate, trei au fost predat Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru a fi transportate la spital. Pe lângă intervențiile de urgență, Salvamont a oferit și 25 de consultanțe legate de traseele turistice montane și zonele de schi, demonstrând o dată în plus rolul esențial al acestui serviciu în siguranța și informarea turiștilor montani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *