Încălcări ale normelor SUMAL duc la sancționarea a trei transportori brașoveni și confiscarea a 97 mc de lemn

În cadrul unei acțiuni de control efectuată recent de către Poliția Brașov, vizând respectarea legislației în domeniul transportului de material lemnos prin utilizarea aplicației SUMAL 2.0, au fost identificate abateri semnificative.

Ofițerii Serviciului de Ordine Publică – Secția de Păduri și Pescuit au descoperit că trei operatori de transport din regiune nu s-au conformat normelor legale care impun înregistrarea în sistemul SUMAL 2.0 ca transportatori profesioniști după ce depășesc pragul de 20 de metri cubi transportați într-un an calendaristic. În plus, aceștia au omis să încarce în sistemul informatic fotografii ale vehiculelor de transport încărcate cu lemn și datele referitoare la traseul efectuat de la punctul de încărcare până la destinație.

În urma acestor constatări, s-au aplicat măsuri contravenționale, fiind impuse amenzi și luată decizia confiscării valorice a unei cantități totale de 97 de metri cubi de material lemnos, evaluată la 23.430 de lei.

„Am aplicat măsuri în conformitate cu legislația în vigoare, având ca rezultat penalizarea celor trei transportatori și confiscarea unei cantități importante de material lemnos, în scopul asigurării conformității cu regulamentele forestiere și de transport”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Controlul a inclus de asemenea verificarea legalității emiterii avizelor de însoțire pentru materialul lemnos, rezultând în aplicarea de sancțiuni și către doi angajați responsabili cu eliberarea acestor documente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *