Transformarea Drumului Vechi către Poiana Brașov într-un drum de plimbare iluminată noaptea

Administrația locală din Brașov are în plan să convertească traseul tradițional către Poiana Brașov într-un traseu prietenos pentru plimbările nocturne, oferind astfel o nouă atracție atât pentru locuitori, cât și pentru vizitatori. Drumul, apreciat de amatorii de drumeții pentru accesibilitatea sa, va beneficia de instalarea iluminatului public pentru a extinde accesibilitatea și după apusul soarelui.

În acest sens, Primăria Brașov a colaborat cu firma de consultanță Smart Technology Research & Consulting SRL din capitală, pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate ce va contura planul de iluminare pentru acest traseu. Studiul vizează Drumul Vechi către Poiana Brașov și zona Pietrele lui Solomon, acoperind un segment de aproximativ 4 kilometri.

„Prin această inițiativă, dorim să oferim entuziaștilor de natură șansa de a se bucura de peisaj și pe timp de noapte, în siguranță și confort. Detaliile tehnice, costurile implicate și evaluarea impactului acestei investiții vor fi furnizate de studiul de fezabilitate pe care l-am comandat recent”, a menționat primarul Allen Coliban.

Infrastructura electrică planificată pentru această zonă va fi instalată subteran, cu stâlpi metalici și console pentru susținerea corpurilor de iluminat echipate cu tehnologie LED. Acestea vor include și sisteme de control, pregătind terenul pentru integrarea ulterioară într-un sistem urban inteligent, de tip Smart City.

Documentația tehnică necesară acestui proiect are un cost estimat la 50.000 de lei fără TVA, ajungând la un total de 59.500 de lei cu TVA inclus. Termenul stabilit pentru finalizarea studiului de fezabilitate este de 30 de zile de la emiterea comenzii de începere a lucrărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *