Serată muzicală de excepție la Brașov: Dirijorul Henry Kennedy și violonistul Valentin Șerban în lumina reflectoarelor

Filarmonica din Brașov organizează un concert simfonic de neuitat pe data de 14 martie 2024, la Sala Patria, începând cu ora 19:00. Spectacolul va fi animat de talentul dirijorului de renume internațional Henry Kennedy și al virtuozului violonist Valentin Șerban, laureat al celebrei competiții George Enescu, ediția 2020/2021.

Originar din Brașov, Valentin Șerban s-a distins prin interpretări de excepție, arătând o stăpânire deosebită a instrumentului său. În colaborare cu el, dirijorul Henry Kennedy, cu rădăcini britanico-canadiene, aduce în România un bagaj impresionant de experiență internațională, inclusiv un an de succes în calitate de Dirijor la Opera din Wrocław.

Audiența va fi încântată de selecția muzicală a serii, care cuprinde opere ale unor maeștri ai compoziției precum Hector Berlioz, Édouard Lalo și Antonín Dvořák. Spectacolul va debuta cu energia dinamica a “Carnavalului Roman” de Berlioz, urmând ca Valentin Șerban să aducă în prim plan emotia “Simfoniei Spaniole” de Lalo. Partea a doua a serii va fi dedicată celebrei Simfonii nr. 7 în re minor de Dvořák, promițând o experiență auditivă profundă.

Pentru iubitorii de muzică clasică, Filarmonica din Brașov pregătește și alte surprize, inclusiv un concert simfonic special pe 21 martie 2024, la ora 19:00, la Sala Patria, sub bagheta dirijorului francez David Molard Soriano, cu participarea solistei Manon Galy. Programul acestei seri va explora operele lui Ceaikovski și Sibelius, garantând o incursiune emoționantă și triumfătoare în lumea muzicii clasice.

Mai mult, Filarmonica anunță și desfășurarea Festivalului Internațional de Muzică de Cameră, între 5 și 13 aprilie 2024, o ocazie de a savura interpretări inedite de la muzicieni de talie internațională și românească, incluzând nume ca Alexandra Fits, Florin Ionescu-Galați și mulți alții.

Pentru achiziționarea biletelor la aceste evenimente culturale de marcă, publicul este invitat să viziteze casieria Sălii Patria sau să acceseze platforma online bilet.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *