„Carnavalul Zăpezii”, o sărbătoare unică de pe pârtiile din Harghita-Băi, revine după o absență de patru ani

Marcând revenirea unei tradiții iubite, Carnavalul Zăpezii se va reînnoi sâmbătă, 16 martie, pe pârtia Csipike din stațiunea Harghita-Băi, după o pauză de patru ani, conform anunțurilor făcute de Ziar de Harghita.

Această ediție a evenimentului este anticipată cu mare entuziasm de comunitate. „Ne angajăm să promovăm evenimente care aduc valoare stațiunii Harghita-Băi, atrăgând amatorii de distracție și activități în aer liber”, a afirmat primarul Korodi Attila.

Primarul a evidențiat eforturile orașului de a se poziționa ca un centru regional pentru evenimente sportive și recreative, cum ar fi cursele de accelerare și întâlnirile moto, iar acum se adaugă și revenirea acestei sărbători pline de voie bună care marchează încheierea sezonului de schi.

Tófalvi Éva, consilier local și parte din echipa organizatoare, a dezvăluit că festivitățile vor debuta la ora 10:30 cu aprinderea flăcării olimpice, urmată de un program variat ce include dansul ursului, schiul în costume de baie și momente de schi retro. Momentul culminant, cursa vehiculelor inedite, este programat să înceapă la ora 12:00.

Szép Zoltán, din echipa de organizare, a recunoscut că, din cauza pregătirilor de ultim moment, numărul vehiculelor inedite ar putea fi mai mic decât în anii anteriori, dar încă există posibilitatea înscrierii echipelor chiar în ziua competiției.

Organizatorii evenimentului încurajează vizitatorii să sosească devreme, stațiunea având un număr limitat de locuri de parcare. Odată atinsă capacitatea maximă, parcarea suplimentară va fi disponibilă la Pasul Tolvajos, de unde vor fi organizate transporturi cu autobuzul către locația evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *