Se va testa iluminatului nocturn pe două pârtii din Poiana Brașov

Panorama Brasov

Entuziaștii sporturilor de iarnă care vizitează Poiana Brașov au motive de bucurie, deoarece au început testele pentru sistemul de iluminat nocturn pe pârtiile Lupului inferior și Drumul albastru.

Cu un total de 85 de stâlpi de iluminat LED instalați, proiectul, finanțat din bugetul local al Primăriei Brașov și executat de Flash Lighting Service SA, a fost evaluat la 1.262.000 de euro, TVA inclus.

Procedura de licitație a fost finalizată în octombrie 2022, iar lucrările efective au început după un an, urmând finalizarea proiectării.

Această inițiativă, pornită în timpul mandatului primarului George Scripcaru, urmărește prelungirea orelor de schi și creșterea atractivității stațiunii. Prin implementarea acestui proiect, se speră și la o reducere a aglomerației la instalațiile de transport pe cablu, beneficiind de accesul ușor oferit de telescaunul Lupului.

În viitor, Primăria Brașov intenționează să extindă iluminatul nocturn și pentru pârtiile Drumul Roșu și Subteleferic.

Proiectul a fost atribuit firmei SC Flash Lighting Services SRL, cu subcontractantul VRD Proiect Invest SRL, la un cost de proiectare și execuție de 5,2 milioane de lei plus TVA. Această investiție face parte dintr-un efort mai amplu de modernizare a facilităților de schi din Poiana Brașov, care include și achiziția de tunuri de zăpadă artificială, iluminatul pentru Drumul Roșu, studii de fezabilitate pentru noi instalații de transport pe cablu și îmbunătățirea surselor de apă pentru lacul din Poiana Ruia.

Primarul Allen Coliban subliniază angajamentul orașului de a menține Poiana Brașov în topul preferințelor schiorilor români și de a asigura competitivitatea stațiunii pe plan internațional. Proiectele de modernizare urmăresc să îmbunătățească experiența schiorilor, prin reducerea timpilor de așteptare la instalațiile de transport pe cablu și prin garantarea zăpezii artificiale, indiferent de condițiile meteorologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *