Ministerul Dezvoltării direcționează 26 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii în comunele Voila și Hărman prin Programul „Anghel Saligny”Ministerul Dezvoltării

Adrian-Ioan Veștea, Ministrul Dezvoltării din România, originar din Brașov, a oficializat astăzi semnarea a 37 de contracte noi de finanțare sub egida Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, sumând un total de 337.577.962,98 lei.

Printre aceste acorduri de finanțare se află și finanțarea pentru două inițiative esențiale destinate comunelor Voila și Hărman din județul Brașov. Un buget de 12 milioane de lei este destinat „Proiectului integrat pentru dezvoltarea infrastructurii de canalizare menajeră și a rețelei de apă potabilă în localitatea Sâmbăta de Jos, comuna Voila”, iar un alt proiect în comuna Hărman va beneficia de 14 milioane de lei pentru „Repararea și modernizarea străzilor de interes local”, incluzând artere precum strada Pieții, Andrei Șaguna, Dorobanți, Ecaterina Teodoroiu, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Trandafirilor, Viorelelor, Garofiței, De Legătură 1, 2, 3, Primăverii, Toamnei”.

Aceste contracte, convenite cu beneficiarii implicați, pun accent pe îmbunătățirea infrastructurii rutiere locale și stradale, dezvoltarea sau reabilitarea sistemelor de distribuție a apei potabile și a rețelelor de canalizare, precum și pe proiecte de amenajare urbană și modernizarea infrastructurii critice, cum ar fi podurile și podețele.

Ministrul Veștea a subliniat importanța strategică a acestor investiții: „Angajamentele asumate astăzi sunt fundamentale pentru progresul comunităților locale. Este esențial să ne orientăm către viitor, elaborând politici, strategii și proiecte ce vor beneficia nu doar prezentul, dar și generațiile următoare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *