Consolidare de urgență pe strada Traian Moșoiu din Șchei cu aproape 100 de micropiloți, la un cost de peste 795.000 lei

Panorama Brasov

Brasov – Strada Traian Moșoiu, situată în cartierul Șchei, va beneficia de lucrări de consolidare de urgență după ce recent o secțiune de carosabil s-a surpat semnificativ.

Urmează să se demareze lucrările, după ce s-a realizat o expertiză tehnică și s-au alocat fondurile necesare. Primăria a obținut o ofertă de la compania Geosond din București, cunoscută pentru intervențiile anterioare de consolidare în zona Brașovului. Bugetul estimativ pentru studiul geotehnic, proiectul tehnic și execuția lucrărilor este de 668.387 lei fără TVA, ajungând la peste 795.000 de lei, TVA inclus.

Planul tehnic prevede instalarea a aproape 100 de micropiloți, cu diferite lungimi și orientări, dintre care unii vor fi injectați direct în sol, iar alții vor avea o înclinație specifică. Se estimează că lucrările vor fi finalizate într-un termen de cel mult 40 de zile, cu un interval de 30 de zile alocat pregătirii documentațiilor tehnice necesare.

Incidentul care a declanșat aceste măsuri a avut loc marțea trecută, când un segment al zidului de sprijin al străzii Traian Moșoiu, la adresa numărul 60, s-a surpat pe o distanță de aproximativ 15 metri, cu impact asupra proprietății învecinate și a unei construcții auxiliare. Aceasta nu este prima intervenție de acest gen pe strada Traian Moșoiu; în 2018, o altă secțiune a fost consolidată folosind o metodologie similară cu micropiloți forați, în urma unei alte surpări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *