S-au stabilit legăturile cu centurile ocolitoare de pe Valea Prahovei pentru autostrada A3 Ploiești – Brașov

În urma unei noi runzi de discuții avut marți pentru corelarea marilor proiecte de infrastructură care vizează Valea Prahovei, au fost stabilite punctele de legătură pe care le vor avea centurile ocolitoare care vor fi realizate de Consiliul Județean Prahova.

Reprezentanții CNAIR și cei ai firmelor de proiectare care se ocupă de studiile de fezabilitate si proiectele tehnice ale viitoarei autostrăzi A3 Ploiești – Brașov au ales variantele de ocolire pentru viitoarele centuri ocolitoarea ale localităților Comarnic, Azuga-Bușteni și intersecția cu DJ 102I Bănești-Valea Doftanei. În urma discuțiilor, s-a reușit armonizarea și finalizarea variantelor d traseuu care vor fi urmate.

În acest sens, în vederea stabilirii unei infrastructuri unitare care are ca scop asigurarea fluenţei rutiere, au fost stabilite punctele de legătură ale variantelor ocolitoare, realizate de CJ Prahova, cu viitoarea autostradă ce urmează a fi construită de CNAIR. Mai precis, toţi factorii implicaţi au căzut de acord asupra zonelor de descărcare a traficului din viitorul tronson A3 în Drumul Naţional 1 şi centurile ocolitoare. Traseele finale stabilite astăzi atât pentru variantele ocolitoare, cât şi pentru tronsonul A3 care va tranzita judeţul Prahova vor permite CNAIR finalizarea celei de-a doua etape a Analizei Multicriteriale de Traseu, iar la nivelul Consiliului Judeţean se va putea trece la faza următoare de obţinere a avizelor şi lansarea procedurii de achiziţie publică aferentă proiectării şi execuţiei lucrării”,

sursă: mytex.ro

Cu tot acest nou pas, sunt mici șanse să se înceapă construcția acestei autostrăzi în mai puțin de 3 ani, fiindcă studiul de fezabilitate pentru acest tronson are o durată de 30 de luni, cu posibile începeri ale lucrărilor, dacă reprezentanții CNAIR se mișcă bine, peste minim încă 6-12 luni, în funcție de tronson. Și apoi încă minim 4 ani pentru execuție.

Așa că vom fi foarte norocoși dacă vom reuși să circulăm pe întregul tronson de autostradă în 2030. Rămâne să vedem în acel moment care va fi statutul acestei autostrăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *