De ce sa alegi un service auto autorizat și sa eviti mecanicii “la gri”

Poate va întrebați de ce sa alegeți un service autorizat și să nu mergeți la un service oarecare la colț de strada, așa ca vom lista mai jos câteva riscuri la care vă supuneți când apelați la un service “gri”.

Riști sa dai de personal necalificat.

La fel ca o vizita la medic, te aștepți sa dai de cineva calificat si profesionist, ei bine, șansele sa dai de cineva necalificat la un service de ne-autorizat sunt foarte mari si asta iți poate pune in pericol fiabilitatea autoturismului si chiar siguranța ta.

Riști sa nu primești garanție.

Conform legii, toate service-urile auto au obligația sa asigure garanție pe lucrările efectuate, problema cu service-urile ne autorizate e că de foarte multe ori riști sa nu primești factura astfel rezultând că nu vei primii nici garanție pe lucrare. Într-o astfel de situație vei risca sa ramai cu o piesa defectuoasă și cu o lucrare prost executată. Dacă totuși alegeți să mergeți la un service “de cartier”, tot timpul solicitați factura ca sa fiți sigur ca veți primi garanție pe lucrările efectuate.

Riști sa primești piese second-hand

Deoarece service-urile ne-autorizate cauta sa taie din costuri cat mai mult, riști ca tu sa plătești pentru piese auto noi, dar in schimb pe mașina ta sa fie montată o piesa second-hand care se poate defecta la scurt timp și să nu beneficieze de garanție. Dacă totuși alegeți sa mergeți la un service “de cartier” este bine sa cereți si documentele piesei schimbate. De asemenea este important si verificarea pieselor de proveniența și dacă acestea sunt de calitate.

Toate riscurile enumerate mai sus pot fi evitate cu ușurința prin alegerea unui service autorizat care lucrează doar cu profesioniști si care va asigura o calitate superioară a pieselor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *