Reședința lui Prințul Paul din Sinaia, adjudecată de Autoritatea Fiscală pentru 140.000 de euro, sub valoarea estimată

Proprietatea Prințului Paul din România, situată în Sinaia, a fost adjudecată de Autoritatea Fiscală la prețul de 140.000 de euro, în cadrul celei de-a treia licitații. Această sumă este considerabil mai mică decât evaluarea imobiliară inițială de 240.000 de euro. Nepotul Regelui Carol al II-lea, implicat într-un scandal de corupție, a fost obligat să cedeze această vilă ca parte a unei confiscați definitive, stabilite în urma condamnării sale din 2020 în dosarul Ferma Băneasa.

Statul român încearcă să recupereze un total de 4 milioane de euro de la persoanele condamnate în acest caz, inclusiv de la Prințul Paul, care a părăsit țara. Vânzarea acestei proprietăți adaugă doar o mică parte la suma urmărită de autorități.

Prințul Paul al României, în ciuda pedepsei de trei ani și patru luni de închisoare stabilite de Înalta Curte de Casație și Justiție din București, rămâne liber datorită deciziei justiției franceze de a nu-l extrăda. În ciuda pierderii vilei sale din Sinaia, evaluată la 1.200.000 de lei (aproximativ 240.000 de euro), tranzacția este considerată o afacere extrem de avantajoasă pentru cumpărător, dat fiind prețul de achiziție scăzut.

Eduard Uzunov, specialist în domeniul imobiliar, a comentat tranzacția subliniind că, în ciuda necesității unor eventuale lucrări de restaurare, proprietatea reprezintă o oportunitate rară în contextul actual al pieței imobiliare.

În contextul acestor evenimente, Prințul Paul anticipează încheierea procedurilor legale în Franța pentru a iniția o acțiune împotriva statului român la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, prin intermediul unui apropiat, Florin Ghiulbenghian. Această mișcare juridică ar avea loc în urma confiscării și vânzării proprietății sale din Sinaia, demers întreprins de Fisc în efortul de a recupera prejudiciul cauzat de implicarea sa în afacerea Ferma Băneasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *