Brașovul intră în febra alegerilor: PSD își lansează candidații pentru administrația locală, fără alianță electorală cu PNL

Partidul Social Democrat (PSD) din Brașov a clarificat astăzi zvonurile despre o posibilă susținere comună cu Partidul Național Liberal (PNL) pentru candidatura lui George Scripcaru la Primăria municipiului, anunțând oficial candidații săi pentru funcțiile cheie în administrația locală.

Senatorul Marius Dunca, liderul PSD Brașov, a confirmat că Lucian Pătrașcu, în prezent subprefect, va fi candidatul partidului pentru Primăria Brașov, în timp ce funcția de președinte al Consiliului Județean va fi disputată de Marian Rasaliu, deputat și președinte executiv al PSD Brașov.

„Astăzi marcăm începutul campaniei electorale, punând capăt oricăror speculații privind susținerea altor candidați. Este momentul să ne concentrăm pe strategia noastră electorală”, a afirmat Dunca.

În același timp, liderul PSD a criticat gestionarea resurselor județene de către actuala administrație, acuzându-l pe președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, de favoritism politic în alocarea fondurilor.

Candidatul PSD la primărie, Lucian Pătrașcu, a exprimat determinarea sa de a aduce îmbunătățiri semnificative în oraș, promițând dezvoltarea infrastructurii urbane și crearea de noi spații verzi.

„Îmi propun să transform Brașovul într-un oraș și mai ospitalier pentru locuitorii săi, punând accent pe dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor publice”, a spus Pătrașcu.

Marian Rasaliu, vizând funcția de președinte al Consiliului Județean, a subliniat necesitatea construirii Spitalului Regional de la Brașov, un proiect esențial pentru comunitate, dar neglijat de actuala administrație.

„Spitalul Regional este mai mult decât un proiect pe hârtie, este o necesitate pentru sănătatea comunității noastre. Vom debloca acest proiect și vom asigura fondurile necesare pentru începerea lucrărilor”, a declarat Rasaliu.

În contextul alianței naționale dintre PSD și PNL, decizia PSD Brașov de a merge independent în alegerile locale arată o strategie clară de afirmare a identității sale politice și de mobilizare a electoratului propriu.

De asemenea, fostul ministru al Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, a fost nominalizată pe o poziție promițătoare în lista candidaților PSD pentru Parlamentul European, semn că partidul mizează pe experiența sa în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea locală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *