Programul „Generația Tech Brașov” formează competențe digitale gratuite pentru 1.000 de persoane, cu succes în angajare

Ediția a treia a inițiativei „Generația Tech Brașov” a fost finalizată cu succes, facilitând formarea gratuită a peste 1.000 de persoane în domenii cheie ale tehnologiei informatice, incluzând Java, JavaScript, dezvoltare web pentru începători și avansați, design web, marketing digital și management de proiect.

Aproximativ 67% dintre participanții care au fost prezenți la sesiunile de interviuri au obținut un loc de muncă, demonstrând eficacitatea programului în integrarea profesională pe piața locală de muncă. Participanții, denumiți exploratori, au beneficiat de peste 220 de sesiuni de mentorat, atât online, cât și față în față, iar 200 dintre aceștia s-au pregătit pentru angajare, îmbunătățindu-și CV-urile și profilurile LinkedIn. Majoritatea, adică 80%, au utilizat inteligența artificială pentru a avansa în cunoștințe.

„Sărbătorim a treia aniversare a Generația Tech. Această inițiativă a atras deja peste 6.000 de membri ai comunității noastre. De-a lungul celor trei ediții, am sprijinit peste 2.400 de persoane prin parteneriatul dintre sectorul public și cel privat.

Acest succes nu ar fi fost posibil fără ajutorul Primăriei Brașov și al partenerilor din sectorul privat. Pentru anul 2024, ne propunem să ajutăm alte 1.000 de persoane, cu speranța de a participa la evenimentul VibesFest, care va avea loc pe 14 august. Generația Tech transformă vieți, oferind oportunități unice de învățare și angajare”, a declarat Medeea Katerina Petrovan, coordonatorul proiectului.

Programul „Generația Tech” se remarcă prin abordarea sa complexă, combinând formarea tehnică specifică cu dezvoltarea abilităților de angajabilitate și participarea la microproiecte. Participanții își îmbogățesc experiența profesională lucrând în echipe pe proiecte concrete, contribuind astfel la dezvoltarea comunității.

În cadrul ediției desfășurate la Brașov, participanții au realizat proiecte de impact, precum platforma „Where IsVor” pentru localizarea surselor de apă și „Baschet în Brașov”, care facilitează accesul la terenurile de baschet locale.

Printre beneficiarii programului se numără și Monica Laura Burns, care subliniază valoarea mentoratului și comunității în reușita sa profesională. De asemenea, Vlad Marian Bularca, unul dintre mentorii ediției actuale, își împărtășește experiența pozitivă și transformarea profesională datorată programului.

Partenerii din sectorul privat, reprezentați de Daniel Radu de la Pentalog – a Globant Division, evidențiază importanța sprijinului comunitar în succesul inițiativei, subliniind creșterea organică a relațiilor profesionale în comunitate.

Până acum, „Generația Tech Brașov” a inspirat peste 6.000 de aplicanți și a schimbat viețile a 2.400 de participanți, rezolvând 238.000 de provocări practice și organizând 1.564 de întâlniri de mentorat.

Înregistrările pentru ediția 2024 sunt anticipate pentru începutul lunii mai, oferind noi oportunități de dezvoltare în domeniul IT pentru alți 1.000 de participanți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *