Primăvara începe pe la finalul lui aprilie la Brașov

Brașovul este unul din orașele frumoase ale României, cel mai vizitat municipiu (dacă excludem Bucureștiul, unde oameni vin în special pentru afaceri) din țară.

Turiștii sosesc din toate direcțiile pentru a admira frumusețiile orașului, panorama și clădirile vechi, dar și pentru a se bucura de o sesiune de schi în Poiana Brașov sau pe Valea Prahovei. Și evident, să nu uităm de castelul Bran, unul dintre marile puncte de atracție ale județului.

Însă cea mai mare greșeală pe care o poate face un turist care vine în Brașov e să vină îmbrăcat necorespunzător.

În restul țării, la finalul lunii martie, deja soarele e arzător, se ating și 20 de grade în zonele de câmpie, iar oamenii se bucură de razele soarelui, uitând deseori câ Brașovul e într-o zonă de munte.

Iar acești oameni vin în Brașov, îmbrăcați lejer în blugi, adidași și o bluza subțire sau în cazul fetelor, deja încercă o rochie de zi sau o tunică.

Când probabil ar trebui să poarte un pulover tricotat sau o geaca de iarna, mai potrivită ultimelor zile, când zăpada a blocat parțial drumul dintre Rucar și Bran.

Pentru cei care stau în zonă e ceva normal, ninsori apar din noiembrie până la jumătate lui Aprilie.

Dar cei care vin aici doar în vizită, sperând la o zi lejeră la munte, ar fi bine să își ia ceva echipament de back-up. Măcar o geaca de iarna care să stea în mașină, gata să fie disponibilă dacă vremea se schimbă brusc.

Am văzut în weekend-ul acesta o mulțime de turiști care s-au retras rapid prin restaurante și pub-uri de la plimbările normale, când a început să ningă mai consistent.

Primăvara e încă departe aici în regiunea Brașovului. Pentru haine mai lejeri, imediat după Paște, anul ăsta. Până atunci, tineți niște haine groase la îndemână, pentru orice ocazie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *