Primăria Brașov pune bazele unei grădinițe inovatoare pe situl fostului depou de tramvaie

Administrația locală din Brașov a încheiat recent un acord cu un consorțiu format din ICCO Facility Management din Brașov și Tecton Engineers Parteners din București, destinat proiectării și edificării unei grădinițe moderne pe locația fostului depou de tramvaie.

Acest nou spațiu educațional va oferi copiilor posibilitatea de a interacționa direct cu natura, prin intermediul unei grădini botanice și a unei grădini senzoriale, fiind parte a unui campus preșcolar extins ce include și o creșă.

Cu o capacitate de 240 de locuri distribuite în 12 grupe, noua instituție preșcolară va deveni una dintre cele mai mari din regiune. În plus, aceasta va fi echipată să susțină nevoile copiilor cu deficiențe de vedere, prin implementarea de marcaje tactile și indicatoare în limbajul Braille, facilitând astfel navigarea spațiilor fără obstacole.

Pentru a iniția construcția, Primăria Brașov a obținut recent un nou certificat de urbanism, necesar având în vedere apropierea datei de expirare a celui emis anterior, în 2022. Proiectul are un buget estimat la 15.615.327,5 lei fără TVA (aproximativ 18,58 milioane lei cu TVA), cu finanțare asigurată din resursele bugetului local, o sumă ce reflectă o ajustare față de estimarea inițială de 16.028.747,56 lei fără TVA.

Durata prevăzută pentru faza de proiectare este de șase luni, iar realizarea efectivă a construcției este estimată la 18 luni. După ani de negocieri și clarificări legale privind terenul, municipalitatea a reușit să obțină dreptul de proprietate asupra parcelei de peste 21.000 de metri pătrați, deschizând calea pentru dezvoltarea acestui proiect educațional necesar comunității, în contextul expansiunii imobiliare recente a zonei. Deși pentru creșa din cadrul campusului s-a obținut finanțare nerambursabilă prin PNRR, grădinița va fi realizată cu sprijinul bugetului local, în lipsa altor surse externe de finanțare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *