Primăria avansează cu planurile pentru construcția pasajului Tractorul – Dedeman, finalizarea proiectării preliminare așteptată pentru anul viitor

Lansat inițial acum mai mult de trei ani, proiectul pasajului care va lega zona rezidențială nouă Tractorul de zona comercială Dedeman (Calea Feldioarei) progresează în etapele sale de planificare. Având în vedere că certificatul de urbanism obținut în 2022 pentru acest proiect a ajuns la termen, recent s-a eliberat un nou document de acest fel, care precizează condițiile de desfășurare a proiectului pe o perioadă de doi ani.

În luna august a anului trecut, a fost încheiat un acord cu compania TPF Inginerie SRL din București pentru elaborarea studiului de fezabilitate, cu un termen de realizare stabilit pentru 24 de luni.

Conform cerințelor proiectului, pasajul va traversa deasupra căii ferate București – Brașov – Sighișoara, situându-se în spatele zonelor comerciale (precum Dedeman și Black Sea), și va conecta Calea Feldioarei cu rețeaua de drumuri din sectorul nou al cartierului Tractorul. În procesul de elaborare a studiului de fezabilitate, se așteaptă ca firma de proiectare să ofere minimum două variante pentru locația exactă a construcției.

În prezent, echipa de proiectanți este angajată în demersul de obținere a avizelor necesare pentru acest studiu, cel mai critic fiind avizul de la Compania Națională de Căi Ferate CFR. Începutul acestui an a marcat realizarea studiilor geotehnice în zona vizată de proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *