Consiliul Județean Brașov reîncepe căutarea unui constructor pentru reabilitarea fostei „cantina a partidului”

Consiliul Județean (CJ) Brașov face un nou pas în direcția modernizării și eficientizării energetice a clădirii care odinioară găzduia „cantina partidului”, devenită mai târziu Bistro 2003. Încercarea anterioară de a găsi un constructor prin licitație, în ianuarie, s-a soldat cu anularea procedurii din cauza unor neconformități tehnice și procedurale, deși trei oferte fuseseră înregistrate.

Pentru noua rundă de licitații, termenul limită pentru depunerea ofertelor este stabilit pentru 4 aprilie, cu o valoare estimată a proiectului menținută la 6.424.147,83 lei fără TVA, ceea ce ridică totalul la 7.644.736 lei, TVA inclus. Durata estimată pentru finalizarea proiectului este de 12 luni, iar procedura de selecție a ofertelor se va desfășura tot pe 4 aprilie. Participanții sunt obligați să furnizeze o garanție de 64.241 lei, iar constructorul selectat va trebui să ofere o garanție de bună execuție de 10% din valoarea contractului, fără TVA.

Planurile CJ Brașov pentru clădirea reabilitată includ transformarea acesteia în spații de birouri pentru diverse instituții subordonate. Proiectul prevede o serie de lucrări esențiale pentru atingerea obiectivelor de eficientizare energetică, precum reconfigurarea spațiilor interioare, izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei, instalarea de panouri solare și sisteme de pompe de căldură, precum și implementarea unui sistem de management energetic automatizat, toate acestea având ca scop optimizarea consumului de energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *