Brașov testează semafoarele inteligente la intersecții cheie și treceri de pietoni

În cadrul inițiativei „Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în Municipiul Braşov”, Primăria Brașov a demarat instalarea de semafoare la 35 de treceri de pietoni și în 3 intersecții majore. Această acțiune are ca scop îmbunătățirea priorității pentru transportul public și eficientizarea circulației vehiculelor și pietonilor în oraș.

Etapă importantă în acest proiect, primele semafoare au fost montate și sunt acum în faza de testare la trecerile de pietoni din apropierea rotatoriei formate între bulevardele Gării și Alexandru Vlahuță și strada Hărmanului. Testele au început ieri, cu semafoarele setate pe intermitent galben. Aceste semafoare funcționează pe bază de buton, încurajând astfel trecerea organizată a pietonilor și evitând traversările neregulamentare.

În etapele următoare, se vor activa semafoarele de la alte treceri importante din jurul rotatoriilor de la Gară, Făget și Gemenii, și vor fi semaforizate și intersecțiile Onix, Spitalul Județean sau Poienelor.

Mai mult, proiectul include modernizarea sistemelor de semaforizare la 44 de intersecții, instalarea a 140 de camere de supraveghere și 249 de senzori video. Aceste tehnologii avansate vor permite detectarea rapidă a congestiilor traficului și vor contribui la optimizarea fluxului vehiculelor și pietonilor, asigurând o circulație mai fluidă prin oraș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *