Prima oară după 15 ani când s-au eliberat autorizații de taxi în Brașov. 31 de autorizații puse la bătaie pentru cei interesați

Primăria Municipiului Brașov anunță o nouă etapă în îmbunătățirea serviciilor de taximetrie, reflectând angajamentul orașului către sustenabilitate și transport ecologic.

După actualizarea regulamentelor pentru serviciul de taximetrie în 2022, orașul a înregistrat o transformare semnificativă a flotei de taxiuri, trecând de la o majoritate de vehicule Euro IV sau V la o predominanță a celor Euro 6, hibride sau electrice, marcând o premieră în ultimii 15 ani prin disponibilizarea a 31 de licențe pentru noi aplicanți.

„Această schimbare a condus la retragerea unor operatori care nu au putut sau nu au dorit să se alinieze la standardele de calitate și ecologie impuse de noi regulamente. Astfel, avem ocazia unică de a oferi șansa altor prestatori de servicii să contribuie la oferirea unui serviciu de taximetrie modern și prietenos cu mediul în Brașov. Prioritate vor avea vehiculele noi, cu emisii reduse, oferind punctaje mai mari pentru mașinile electrice și dotările care promovează confortul și siguranța pasagerilor”, a declarat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Din totalul de 31 de licențe disponibile, una este destinată serviciului de taximetrie pentru persoane cu dizabilități locomotorii. Atribuirea celorlalte licențe se va face pe baza unui sistem de punctaj care favorizează vehiculele noi, mai puțin poluante, echipate corespunzător pentru confortul și siguranța călătorilor, inclusiv posibilitatea de plată electronică.

Criteriile de evaluare includ vechimea autovehiculului, clasificarea după normele de poluare, capacitatea portbagajului, dotarea cu aer condiționat, experiența în domeniul transportului, numărul de airbaguri, modalitatea de deținere a vehiculului, disponibilitatea pentru activitate, precum și dotări suplimentare cum ar fi GPS, perete despărțitor, sistem de plată prin card și dispozitiv de înregistrare a solicitărilor clienților.

Această inițiativă reprezintă un pas important al Brașovului către realizarea unei infrastructuri de transport modernă și sustenabilă, încurajând folosirea vehiculelor ecologice și îmbunătățind calitatea serviciilor de taximetrie pentru locuitori și vizitatori deopotrivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *