Fonduri considerabile alocate de Consiliul Județean Brașov pentru stimularea evenimentelor culturale private

Consiliul Județean Brașov anunță deschiderea unei noi sesiuni de finanțare pentru proiectele culturale inițiate de entități private. Pentru anul în curs, bugetul destinat acestui program se ridică la suma impresionantă de 1.800.000 lei, menit să susțină dezvoltarea culturală a regiunii.

În cadrul programului de finanțare, CJ Brașov detaliază două categorii principale de proiecte care vor beneficia de sprijin financiar:

  • Pentru proiectele cu un buget total ce depășește 200.000 lei, se oferă o finanțare nerambursabilă de până la 120.000 lei. Solicitanții acestor proiecte sunt nevoiți să contribuie cu cel puțin 40% din costurile eligibile ale proiectului.
  • Pentru inițiativele cu un buget de maxim 200.000 lei, finanțarea nerambursabilă poate ajunge până la 60.000 lei. În acest caz, contribuția necesară din partea solicitantului este de minimum 10% din suma nerambursabilă solicitată.

Termenul final pentru înscrierea proiectelor în acest program este 8 aprilie 2024, ora 16.30. Toate detaliile necesare aplicării, inclusiv Ghidul solicitantului pentru entitățile de drept privat fără scop patrimonial, sunt disponibile pe site-ul oficial al Consiliului Județean Brașov, secțiunea dedicată finanțărilor și proiectelor culturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *