Festivalul Deliciilor de Mucenici la Lacul Noua: Un spectacol culinar cu recorduri și tradiții

La Lacul Noua se va desfășura, în perioada 7-10 martie 2024, festivalul „Autentic Urban Fest – Delicii de Mucenici”, un eveniment ce promite să ofere o experiență culinară memorabilă, adunând gospodine din întreaga țară.

Organizatorii evenimentului se pregătesc să stabilească un nou record cu cel mai lung lanț de mucenici din țară, aducând un omagiu tradiției prin pregătirea unui ceaun impresionant cu 1.000 de litri de mucenici muntenești.

„Ne-am propus să depășim orice așteptare cu o producție de mucenici de neegalat, oferind o demonstrație de măiestrie culinară cu mucenici moldovenești aromatizați și însiropați la perfecțiune. Festivalul va fi încununat de prezența mucenicului gigant, un simbol al ospitalității noastre. Ceaunul uriaș va fi punctul central, îmbogățind atmosfera cu aromele sale tentante de miere, nucă, scorțișoară și citrice. De asemenea, vom aduce o varietate de specialități regionale din toate colțurile țării, de la cozonaci bucovineni la plăcinte tradiționale și deserturi moderne, asigurând o paletă gustativă diversă pentru toți vizitatorii”, au anunțat organizatorii.

Evenimentul nu se limitează doar la mucenici, ci va fi completat de un bogat meniu tradițional românesc, cu preparate pregătite în ceaune, specialități de porc, pastramă, grătare și cârnați autentici. Ciobanul Nicolae va fi prezent pentru a împărtăși din secretele bucătăriei tradiționale, iar vizitatorii se vor putea bucura și de numeroase activități distractive, inclusiv un parc de distracții pentru cei mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *