Optimi UEFA Champions League – Ziua 1 – Un Dortmund pe viteza

Optimile ediției 2020 ale UEFA Champions League ne oferă o mulțime de meciuri interesante. Mai ales că toate meciurile se joacă între echipe din cele 5 campionate de top ale Europei, lucru care nu s-a mai întâmplat de mult timp.

Iar în prima seară am avut două meciuri de top, mai precis Borussia Dortmund – PSG și Atletico Madrid – Liverpool.

Dacă la Madrid a fost un meci ciudat, dar cumva normal, la Dortmund am avut cu adevărat o partidă interesantă.

Să zicem totuși două vorbe și despre meciul de la Madrid, unde cei de la Atletico au reușit să deschidă scorul rapid și au menținut rezultatul tot meciul.

O eroare la începutul meciului a costat-o pe Liverpool un rezultat pozitiv, dar cei de la Liverpool nu sunt chiar atât de îngrijorați, fiind cunoscuți pentru lipsa de eficiență la meciurile din deplasare. La Liverpool însă le va fi destul de greu celor de la Atletico să nu primească gol. Ce se va întâmpla însă, vom vedea peste trei săptămâni.

Meciul serii s-a jucat însă la Dortmund, unde Borussia a arătat că are ce trebuie pentru a juca din nou măcar în semifinalele competiției. Nemții au controlat 80 % din partidă. iar cu excepția unei faze (la care au și marcat cei de la PSG), au jucat excelent.

Haaland a avut un meci mare, cei de la Dortmund au făcut o mega afacere cu transferul norvegianului. Două goluri și mereu un ghimpe în apărarea celor la Paris. Alături de Thorgan Hazard și Jaden Sancho, au năucit apărarea celor de la Paris. Apărarea celor de la Dortmund a jucat aproape excelent, iar Hakimi și Guerreiro au tinut mereu benzile ocupate.

Scorul însă e periculor pentru germani, iar dacă în retur parizienii au o zi bună, pot să piardă calificarea.

Ce va fi însă în retur vom vedea. Să sperăm că tot un meci spectaculor, care să bucure privitorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *