Optimi UEFA Champions League – Ziua 2 – Nebunie la Milano

Nebunie la Milano. Dar fără Inter sau AC Milan, ci cu o echipă considerată recent mică, dar care sezonul trecut a terminat pe locul 3 în Serie A: Atalanta.

După ce au avut cea mai norocoasă ieșire din Grupele UEFA Champions League (7 puncte în 6 jocuri, 3 înfrângeri în primele 3 jocuri), au avut și norocul de a prinde o formație accesibilă, mai precis pe cei de la Valencia.

Și ca să aibă și mai mult noroc, cei de la Valencia au fost decimați de accidentări. Cu toate aceste componente, nu e de mirare că cei de la Atalanta au marcat de 4 ori în poarta lui Domenech.

Mai surprinzător e că nu a primit la fel de multe, mai ales pentru că apărarea celor de la Atalanta a fost pe la bureți jumătate din partidă. O mulțime de nesincronizări și doar norocul a făcut ca Atalanta să nu primească mai mult de un gol . Au avut însă un mare noroc și pornesc clar cu prima șansă în meciul retur de la Valencia. Poate până atunci își mai rezolvă și problemele din apărare. Pentru că atacul nu stă deloc rău.

În celălalt meci al serii, Leipzig a reușit să câștige la Londra printr-un penalti transformat de Timo Werner, într-un meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte. Tottenham nu a arătat deloc bine, iar returul de la Leipzig va fi greu pentru echipa din Londra.

Nu va fi imposibil, dar va fi nevoie de o altă tactică pentru a străpunge apărare cu 3 oameni a celor de la Leipzig. Pe cine va trimite însă acolo, greu de spus, cu Son și Harry Kane accidentați.

Vom vedea asta peste trei săptămâni. Până acum însă. echipele din Germania s-au descurcat mai mult decât onorabil, în timp ce ambele echipe din Anglia au avut probleme destul de mari.

Săptămâna viitoare avem Chelsea – Bayern Munchen și Napoli – Barcelona marti, în timp ce meciurile tur din optimi se vor încheia miercuri cu meciurile Real Madrid – Manchester City și Olympique Lyon – Juventus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *