Hyundai Kona electric – acum si in Romania

Cei de la Hyundai incearca să își promoveze cat mai insistent noul Kona electric în România. Daca până acum câteva zile nu aveam aproape nici o informație pe siteul oficial, odata cu veștile legate de programul Rabla, cei de la Hyundai, alături de mulți alți producători de autoturisme, au venit pe piață cu câteva oferte interesante pentru românii care își doresc o mașină nouă în acestă perioadă.

Hyundai nu e unul dintre mari vânzători auto din România, cel puțin nu pe segmentul mașinilor cu combustibili fosili.

Dar în segmentul mașinilor electrice, e deja altă poveste. Hyundai a reușit să convingă mai mulți români să cumpere celălalt model electric al companiei sud coreene, mai precis Ioniq.

Ioniq-ul vechi venea cu o autonomie reala de aproximativ 200 de km, iar cei care și-au cumpărat mașina au luat-o fie ca mașină de navetă, fie ca mașină de oraș.

Kona electric în achimb vine cu o autonomie măsurată de aproximativ 450 de km și devine o alternativă viabilă pentru o mașina clasică. Motiv pentru care în cadrul programului remat electric, cei de la Hyundai au venit cu o ofertă mai mult decât bună pentru cei care vor să cumpere cu ajutorul acestui programul remat 2020: 23.000 de euro cu tot cu tva si tichetul rabla electric de 45000 de lei.

La acest preț, Kona intră în luptă cu modele ca Renault Zoe, Skoda CitiGo, BMW i3 sau WV UP, mai ales la nivel de preț. Autonomia este mult peste toate mașinile mai sus menționate, iar asta va cântări destul de mult pentru posibilii cumpărători.

Singurul lucru care este in momentul acesta în dubiu este dacă cei de la Hyundai au suficiente modele planificate pentru România. Și poate, mai important, dacă timpul între comanda autovehiculului și livrarea efectivă este mai scurtă de o lună.

Pentru cei care vor să cumpere e un aspect destul de important. Iar asta vom vedea imediat dupa ce programul Remat 2020 va intra în acțiune în perioada următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *