Operațiuni de amploare ale poliției brașovene: Sancțiuni semnificative și confiscări masive de lemn

Între 5 și 7 martie, o campanie de verificări intensificate a fost desfășurată de către forțele de ordine din Brașov, cu obiectivul clar de a preveni și sancționa ilegalitățile în domeniul silvic. Focalizându-se pe verificarea originii și urmăribilitatea materialului lemnos, precum și pe combaterea transporturilor neautorizate, acțiunea a vizat mai multe localități din județ.

„În urma acestor eforturi concertate, au fost inspectați 8 operatori economici și 362 de transporturi de lemn. Rezultatele au fost remarcabile, ducând la impunerea a 71 de amenzi, totalizând 46.600 de lei. Mai mult, a fost confiscată o cantitate impresionantă de 121 de metri cubi de lemn, evaluată la aproximativ 53.000 de lei, care ulterior a fost înmânată reprezentanților competenți ai ocoalelor silvice”, conform declarațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Această acțiune subliniază angajamentul autorităților de a asigura respectarea legilor în vigoare și de a proteja resursele naturale, prin aplicarea riguroasă a măsurilor de control și sancționare a încălcărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *