Ancheta începe în Brașov pentru un caz de agresiune asupra unei minore

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a inițiat procedurile legale împotriva unui bărbat de 35 de ani, acuzat de agresarea sexuală repetată a nepoatei sale în vârstă de doar cinci ani. Incidentele de neconceput au avut loc în domiciliul acestuia, situat la periferia municipiului Brașov.

Conform declarațiilor procurorilor, în seara zilei de 7 martie, suspectul ar fi profitat de incapacitatea micuței de a se apăra sau de a-și exprima consimțământul, abuzând de relația de încredere și autoritate pe care o avea ca unchi. Aceeași conduită reprobabilă s-a repetat și în seara următoare.

Ca urmare a acestor acte, autoritățile judiciare au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o durată de 30 de zile, pe 9 martie. Investigația este condusă de Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, cu suportul unui procuror, subliniind gravitatea faptelor și angajamentul organelor de justiție de a proteja victimele vulnerabile.

Este important de menționat că, în sistemul juridic, punerea în mișcare a acțiunii penale bazată pe probe solide nu înseamnă o condamnare definitivă, menținându-se prezumția de nevinovăție a acuzatului până la o hotărâre judecătorească finală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *