Administrația locală din Râșnov va implementa un sistem de monitorizare video pentru a veghea asupra pârâului Ghimbășel pentru a preveni transformarea într-un depozit neautorizat de deșeuri.

Autoritățile din Râșnov inițiază o campanie amplă de curățare a albiei pârâului Ghimbășel, care frecvent este confundat cu un deponeu ilegal. Înainte de venirea perioadelor reci, în lunile octombrie și noiembrie, se va proceda la colectarea lunară a deșeurilor din albia și de pe malurile pârâului, conform declarațiilor Primăriei. În cursul anului precedent, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, totalizând 37.150 lei, și 6 avertismente pentru depozitarea ilegală a deșeurilor.

În plus, începând din acest an, zonele adiacente pârâului Ghimbășel vor beneficia de supraveghere video, facilitând astfel identificarea facilă a celor care depășesc limitele legii. „Implementarea sistemului de camere de supraveghere este un pas al unui proiect mai amplu destinat întregului oraș. Prin această măsură, ne propunem să sporim nivelul de siguranță publică în Râșnov”, a afirmat primarul Liviu Butnariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *