Investiție majoră pentru modernizarea Colegiului Aprily Lajos din Brașov

Colegiul Aprily Lajos din Brașov se pregătește pentru îmbunătățiri semnificative, după ce Primăria a atribuit contractul pentru reabilitarea uneia dintre clădirile sale unei companii din Giurgiu. Această intervenție devine necesară pentru a remedia problemele cauzate de umiditate și mucegai, care au afectat structura în timp.

Valoarea contractului semnat cu Diagen Cons se ridică la 653.005,27 lei fără TVA, suma fiind mai mică decât estimarea inițială de 831.789,18 lei fără TVA. Este prevăzut ca lucrările de renovare să se desfășoare pe o durată de 8 luni, perioadă în care vor fi aduse îmbunătățiri semnificative clădirii.

În plus, firma angajată va oferi o garanție de minim 36 de luni pentru lucrările efectuate. Raportul tehnic indică faptul că ultima renovare majoră a imobilului a avut loc în 2007, dar de atunci au apărut deteriorări, în special la subsol, unde se află biblioteca, incluzând crăpături în pereți și probleme legate de umezeală și mucegai.

Reabilitarea va include, de asemenea, modernizarea instalațiilor electrice, instalarea de hidranți și implementarea altor măsuri necesare pentru asigurarea conformității cu standardele de securitate la incendiu stabilite de ISU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *