Făgăraș se pregătește să inaugureze primul centru de colectare a deșeurilor voluminoase din județ

Locuitorii orașului Făgăraș vor beneficia în curând de un nou serviciu municipal destinat colectării deșeurilor de dimensiuni mari, care nu pot fi depozitate în containerele obișnuite sau la punctele de colectare din cartiere. Se va amenaja un centru de colectare voluntară a acestor deșeuri, o premieră în județul Brașov.

Proiectul, situat pe strada Negoiu, în apropierea sediului companiei de salubritate Salcoserv, se va materializa datorită unei finanțări nerambursabile europene de 3,8 milioane de euro, provenită din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Pentru realizarea lucrărilor, Primăria Făgăraș a încheiat contracte cu firmele prahovene Duplex Distribution și Impa & I, care vor executa proiectul contra sumei de 2.095.736,06 lei fără TVA, aproximativ 2,5 milioane de lei cu TVA inclus.

Centrul de colectare va fi dotat cu o platformă betonată de 2.112 metri pătrați destinată amplasării containerelor și parcării vehiculelor. Planul include și instalarea unui sistem de colectare a apelor pluviale, amenajarea unei zone verzi, construirea unei copertine pentru protejarea containerelor și un spațiu de birouri.

Vor fi instalate containere specializate pentru diferite tipuri de deșeuri, inclusiv pentru cele periculoase, și alte echipamente necesare prelucrării acestora.

Inițiativa nu este singulară în județ, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ISO Mediu” Brașov având în plan amenajarea de centre similare în alte orașe precum Râșnov, Zărnești, Tărlungeni, Codlea și Predeal. De asemenea, Primăria Brașov are în vedere deschiderea a două astfel de centre, dar procedurile de demarare a lucrărilor încă nu au fost finalizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *