Intervenție majoră în Brașov: Amenzi considerabile și permise suspendate după o razie rutieră

O amplă operațiune de control a traficului rutier a avut loc sâmbătă, 9 martie, sub egida Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, implicând un efectiv de 81 de polițiști din mai multe județe, inclusiv Brașov, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, și echipaje de la Brigada Rutieră București.

Această acțiune coordonată a rezultat în aplicarea a 54 de amenzi, însumând aproximativ 26.000 de lei, suspendarea a 17 permise de conducere și reținerea a 11 certificate de înmatriculare. Eforturile au avut ca scop principal prevenirea și sancționarea abaterilor rutiere, cu un accent deosebit pe combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În cursul verificărilor, au fost identificați 8 conducători auto implicați în infracțiuni rutiere, dintre care trei conduceau fără permis și cinci se aflau sub influența alcoolului sau a drogurilor. Un caz remarcabil a fost cel al unui șofer surprins pe strada Principală din Podu Olt, Brașov, care avea o alcoolemie de 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, un nivel extrem de periculos.

În plus, un alt conducător auto a fost testat pozitiv pentru consumul de substanțe psihoactive pe strada Zaharia Stancu din Brașov. Ambii șoferi au fost direcționați către unități medicale pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii exacte a gradului de intoxicație.

În urma acestor constatări, poliția a deschis dosare penale, demonstrând seriozitatea cu care tratează încălcările legilor rutiere și angajamentul de a asigura siguranța participanților la trafic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *