Inițiativa „Dar din suflet pentru seniori” a Primăriei Brașov oferă ajutor de Paști. Vârstnicii pot primi tichete de 200 de lei

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, între 25 martie și 30 aprilie 2024, Primăria Brașov, prin Direcția de Asistență Socială, pune în practică campania „Dar din suflet pentru seniori”. Prin aceasta, administrația locală se angajează să sprijine persoanele în vârstă din oraș, oferindu-le tichete sociale cu o valoare totală de 200 de lei fiecare.

Beneficiarii acestui ajutor sunt vârstnicii care respectă simultan mai multe criterii:

– Reședința permanentă în Brașov;

– Venituri lunare de maxim 2.000 de lei;

– Femeile cu vârsta de minim 63 de ani și bărbații cu vârsta de minim 65 de ani, sau cei care ating aceste vârste până la sfârșitul anului 2024;

– Fără datorii către bugetul local.

„Lansăm cu entuziasm campania «Dar din suflet» dedicată seniorilor noștri, de Paști. În acest an, am mărit pragul de venituri pentru a permite mai multor seniori din Brașov să beneficieze de aceste tichete. Procesul de eliberare a tichetelor a fost simplificat, astfel încât cei care au fost parte a programului în 2023 pot veni direct la DAS Brașov cu documentul de identitate și cuponul de pensie pentru a le ridica”, a explicat primarul Allen Coliban.

Sprijinul financiar este oferit sub formă de tichete sociale, fiecare în valoare de 200 lei (10 tichete a câte 20 lei fiecare), ce pot fi folosite exclusiv pentru cumpărături alimentare.

Potrivit oficialilor Direcției de Asistență Socială, campaniile din anul anterior au ajutat 12.472 de locuitori ai Brașovului.

Pentru a primi aceste tichete, seniorii eligibili trebuie să se prezinte la sediul DAS cu actul de identitate, cuponul de pensie din luna precedentă sau din luna în curs, și, dacă este cazul, o împuternicire și documente medicale care atestă incapacitatea de deplasare, alături de actul de identitate al împuternicitului și acordul pentru prelucrarea datelor personale. Cei noi în program trebuie să completeze o cerere la fața locului.

În scopul de a optimiza perioada de așteptare, se recomandă programarea online prin intermediul platformei dasbrasov.programero.ro, disponibilă din 22 martie 2024.

Orarul Direcției de Asistență Socială Brașov pentru public este următorul: luni, marți, miercuri și vineri între orele 08:30-15:00, cu o pauză de dezinfecție între 11:30 și 12:00, și joi între 8.30-17.00, cu pauză de dezinfecție între 14:30 și 15:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *