Bugetul municipiului Brașov pentru 2020, în dezbatere publică

Proiectul de buget pentru municipiul Brașov este în dezbatere publică pentru următoarele 15 zile. In anul 2020, bugetul este aproximativ 816 milioane de lei, iar prioritate au lucrările care au fost deja începute.

Primarul Municipiului Brașov a declarat că bugetul este unul echilibrat, cu proiecte de mobilitate urbana, noi proiecte de dezvoltare a urbei, dar și realizarea unor obiective pentru creșterea calității educației, dar și pentru reducerea poluării în municipiu.

“Este un buget echilibrat, care se încadrează în ceea ce ne-am propus pentru anul 2020: continuarea proiectelor de mobilitate urbană, continuarea sau demararea de noi proiecte de investiții pentru dezvoltarea orașului, a celor pentru creșterea calității infrastructurii de educație și a celor care au ca efect o îmbunătățire a condițiilor de mediu. Acest buget răspunde necesităților municipiului Brașov pentru acest an, începând cu asigurarea sumelor necesare pentru domeniile de activitate care trebuie finanțate de la bugetul local, continuând cu finanțarea investițiilor noi sau în derulare și cu implementarea proiectelor prevăzute în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană și în Planul privind Calitatea Aerului și, nu în ultimul rând, cu susținerea educației, finanțarea programelor sociale, culturale și sportive. Am încercat să asigurăm ceea ce este necesar pentru municipiul Brașov în 2020, astfel încât ritmul de dezvoltare al orașului și calitatea vieții cetățenilor să crească”

George Scripcaru, primarul municipiului Brașov

Ca și anul trecut, municipalitatea a lansat un proiect de bugetare participativă, încât toți cetățenii care au împlinit 18 ani până la finalul anului trecut au posibilitatea să se implice activ cu propuneri și selecții de proiecte pentru o dezvoltare durabila a orașului în perioara procesului de bugetare.

Proiectele pot fi depuse până pe data de 16 Februarie 2020, iar acestea urmează a fi analizate și evaluate până pe 15 martie, cu selecția finală la mijlocul lunii aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *