Fără parteneriat public privat pentru construcția autostrazii Comarnic-Brașov

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat într-o conferință de presă că planurilor pentru parteneriate public-private în cazul autostrăzilor Comarnic – Brașov și Târgu Mures – Iași vor fi anulate.

Finanțare din fonduri europene pentru autostrăzile Comarnic – Brașov și Târgu Mureș – Iași

Se ia în calcul finanțare acestor autostrăzi cu fonduri europene, spunând că avizele necesare pentru aceste drumuri vor fi obținute în curând. De asemenea, Sinaia și Azuga vor beneficia de rute alternative în curând, pentru a debloca traficul de pe Valea Prahovei.

„Am avut discuții și pe subiectul Comarnic – Brașov. Mâine, Guvernul va lua în discuție și va adopta o ordonanță de urgență prin care acel parteneriat public-privat propus de Vâlcov și Dăncilă devine istorie. După momentul anulării parteneriatului public-privat, obiectivul Comarnic – Brașov va fi predat către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Noi vom veni în fața Guvernului și vom spune care sunt soluțiile pentru construirea autostrăzii Comarnic – Brașov. Autostrada Comarnic – Brașov reprezintă un obiectiv major, se va realiza. Până începe construcția autostrăzii Comarnic – Brașov avem obligația să găsim rute alternative”

Prețul pentru aceste autostrăzi, încă o necunoscută

Autostrazile nu au încă sume finale, deși ministrul Lucian Bode a afirmat ca exista sume la buget pentru aceste autostrazi. Se mizeaza pe o finantare din fonduri europene cu un adaos de la bugetul de stat.

Suma precisă însă nu este cunoscută, așa că rămâne să așteptăm momentul în care se va accepta depunerea licitațiilor pentru a vedea care este prețul oferit pentru aceste două autostrăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *