Drumuri cu zăpadă în județul Brașov. 100 de utilaje de dezăpezire au ieșit să curețe drumurile din județ

În urma ninsorilor din ultimele zile, drumarii din județul Brașov au ieșit cu peste 100 de utilaje de dezăpezire pentru curățarea drumurilor din județ. Au acționat în special în zona montană înaltă a județului Brașov în dimineața zilei de 18 Ianuarie 2023, pe tronsoanele DN73 Râșnov – Bran – Fundata, DN 1 Predeal – Brașov, DN 73A Predeal – Râșnov și DN 1A de la Săcele spre Cheia.

S-au folosit peste 160 de tone de materiale antiderapante pe drumurile din zona centrală a țării, drumarii concentrându-se în special pe zona Rucăr-Bran, unde a nins abundent în acestă dimineață, dar și pe drumurile din județele Covasna și Harghita, unde lapovița și vântul puternic au creat condiții prielnice polei, dacă nu se intervenea.

În acest moment nu este nici un drum blocat sau restricționat din cauza vremii în județul Brașov, dar se circulă în condiții de iarnă în majoritatea județului, motiv pentru care polițiștii roagă participanții la trafic să manifeste prudență și să adapteze viteza la condițiile de mers.

S-au acționat și în alte județe din vestul țării, în special în județele montane precum Sibiu, Alba, Maramures și Hunedoara, unde la altitudini înalte s-a circulat mai greu.

În județul Hunedoara, pe DN 7A de la Petroșani spre Voineasa s-a circulat cu dificultate în zona înaltă, aceeasi situație fiind și pe DN66A, în sens opus, de la Uricani spre Câmpul lui Neag și mai departe spre limita cu Caraș-Severin.

Probleme mai mari au fost însă în județul Maramures, unde drumurile care leagă Baia Mare de Sighetul Marmației și Cavnic, mai precis DN 1B și DJ 184, unde s-a circulat cu dificultate toată dimineața. La fel de greu s-a circulat și la limita Maramureșului cu Bistrița-Năsăud și Suceava, pe DN 18, unde în zona înaltă s-a circulat cu dificultate.

Un drum național a fost închis întreaga noapte și până astăzi la prânz după ce bolovani au căzut pe șosea. S-a întâmplat în zona localității Cozla, pe DN 57, între Orșova și Moldova Nouă, o zonă predispusă la alunecări de teren, iar după ploile din ultimele zile bucăți de piatră s-au răsturnat pe șosea, blocând-o în totalitate.

Vremea din următoarele zile nu tinde să devină mai bună, fiind anunțate ninsori în aproape toate județele din vestul și centrul țării și aria Carpațiilor, cu sâmbătă fiind o zi în care probabil va ninge în toate această zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *