Echipa ta lucrează pe teren? O aplicație de pontaj electronic îți va fi de mare folos în organizare

Dacă în domenii precum IT sau marketing s-a tot dezbătut în ultimii doi ani despre munca de la distanță, pentru alte bresle, munca în afara sediului a făcut mereu parte din fișa postului.
În vânzări, imobiliare, transport sau diverse tipuri de servicii prestate la beneficiar, angajații se află în cea mai mare din parte din zi pe teren.
Deși cei care prestează acest tip de activități sunt evaluați de regulă în funcție de targete sau de calitatea rezultatelor obținute, organizarea este, și în aceste cazuri, indispensabilă performanței. 

În cazul în care manageriezi o echipă de agenți de teren, știi la ce ne referim: e important să fii la curent cu locul în care se află colegii tăi și să te asiguri că angajamentele sunt respectate.

Ce spui de utilizarea unui program de pontaj electronic? Ai fi suprins să afli cât de multe funcții utile îți poate oferi un soft de pontaj.


Ca să te convingi, iată doar 5 dintre funcționalitățile incluse în Tassis – un sistem de pontaj online dezvoltat în România. 

  1. Poți vedea în orice moment care angajați sunt pe teren

Aplicația de pontaj este disponibilă și pe telefonul mobil. Odată ce angajații au instalat-o, utilizarea presupune doar două apăsări de buton: Start la începerea zilei de muncă și Stop la  finalizarea programului.
În modul manager, programul de pontaj online îți afișează listele de colegi activi – angajații cu pontaj în curs, dar și lista cu pontajele finalizate – angajații care au oprit pontajul.
Intrările de pontaj pot fi apoi aprobate sau refuzate, în cazul în care ai motive să ceri orice clarificări suplimentare.

  1. Personalizezi normele de lucru după care se face salarizarea

Când ai o echipă mare și diversă, care cuprinde atât angajați full-time, cât și part-time, poate chiar lucrători sezonieri sau colaboratori pe proiect, pare că e mai dificil să te ocupi corect de pontaj.
Însă acest program de pontaj online îți permite să setezi oricâte șabloane de program dorești.
În momentul în care adaugi în aplicația de pontaj o nouă persoană, vei selecta șablonul care i se aplică direct. Astfel, pontajul electronic va înregistra orele și le va contoriza în raport cu șablonul de program alocat, ca să poți ști cine s-a încadrat în normă, cine are ore suplimentare de plătit, cine nu și-a efectuat toate orele.
De asemenea, în softul de pontaj poți personaliza inclusiv durata pauzei de masă.

  1. Poți vizualiza traseele parcurse de angajați

În cazul șoferilor sau agenților de vânzări, o funcție deosebit de utilă care este înglobată în programul de pontaj este cea de geotracking. Mai exact, pe baza GPS-ului telefonului mobil de pe care se folosește aplicația de pontaj, traseul parcurs de un angajat poate fi înregistrat.
Ulterior, ca angajator sau manager,  poți afișa în sistemul de pontaj traseele parcurse de un
anumit angajat, într-o zi dată.
 

  1. Ai certitudinea că angajații se află în locația potrivită

Angajații tăi lucrează pe teren, dar în anumite locații prestabilite? Asta se poate întâmpla de exemplu, în cazul echipelor de curățenie care au contracte cu mai multe clădiri de birouri.
Ei bine, acest software de pontaj gratuit te lasă să setezi locații: alegi locația pe hartă, adaugi o rază de acoperire și adresa exactă.
Ulterior, când angajatul intră în aplicația de pontaj și selectează Start pontaj, va trebui să aleagă locația corespunzătoare, iar tu vei putea să verifici în lista de pontaje active această informație.
Dacă ipotetic, angajatul se află în situația de a bifa în programul de pontaj locația greșită sau dacă merge din greșeală la o altă locație, funcția de geofencing va restricționa pornirea și oprirea pontajului.

  1. Gestionezi mai ușor și corect delegațiile

Așa cum știi, delegațiile au un statut special în programul de lucru. Pe de o parte, pentru că trebuie completate documente justificative, pe de alta, pentru că e nevoie să decontezi diurna pentru cheltuielile asociate deplasării. Când angajații urmează să plece din localitate pentru mai mult de 12 ore, e indicat să marchezi acest lucru în sistemul de pontaj.
Crearea unei delegații este simplă – vei selecta angajatul, perioada și opțional, clientul. Ulterior, zilele respective se vor marca automat pe foaia de pontaj ca zile de delegație, fără ca angajatul să mai parcurgă alți pași suplimentari.

Încearcă și tu aceste avantaje oferite de o aplicație de pontaj, cu costuri minime, adaptate în funcție de dimensiunea echipei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *