DN73 intră oficial în santier de astăzi. Lucrările vor dura 18 luni

Astăzi a fost dat startul oficial lucrărilor de reabilitare și extindere a DN 73, între localitățile Brașov și Fundata.

Firma responsabilă cu execuția, Viarom din Capitală, a finalizat pregătirile inițiale, inclusiv instalarea zonei de șantier și aducerea echipamentelor necesare, urmând ca în scurt timp să demareze propriu-zis intervențiile pe teren.

„Termenul stabilit pentru finalizarea întregii operațiuni este de 18 luni. Vom implementa îmbunătățiri semnificative, cum ar fi consolidarea infrastructurii rutiere și extinderea lățimii drumului la cel puțin 7 metri, îmbunătățirea podurilor existente, reorganizarea intersecțiilor pentru o mai bună fluiditate a traficului, precum și ample lucrări de consolidare și reconfigurare a sistemului de drenaj al apelor pluviale de-a lungul rutei”, au explicat oficialii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.

Proiectul de modernizare, care se va întinde pe o lungime de 36 km, include și planuri pentru extinderea drumului la patru benzi pe porțiunea dintre limita orașului Brașov și punctul de acces către segmentul de autostradă Cristian – Râșnov. Valoarea totală a investiției se ridică la 213,4 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *