Cum să te îmbraci la o petrecere tip cocktail în funcţie de stilul personal

Personalitatea şi modul de viaţă sunt cei 2 factori majori care ne influenţează stilul vestimentar.

Aşadar, atunci când alegem o piesă vestimentară, trebuie să ţinem cont în primul rând de aceste două aspecte, să nu ne transformăm în ”fashion victims” şi să purtăm ceva ce este la modă, dar nu ne vine bine.

În ceea ce priveşte ţinuta de cocktail, aceasta trebuie să fie elegantă, sofisticată şi să aibă o notă distinctivă care să te ajute să întorci toate privirile. Iar cea mai bună alegere pentru o asemenea ţinută este, desigur, rochia. O rochie simplă, dar cu un detaliu care întoarcă toate capetele.

Rochia de cocktail  (cocktailkleider) este foarte populară în acest moment la germani, iar modurile de abordare ale acestei piese sunt din cele mai neobişnuite. Aşa că pentru a da naştere unor ţinute inedite, te poţi inspira cu încredere de la săptămânile modei sau blogeritele din Germania.

Iată ce rochii să alegi în funcţie de stilul vestimentar abordat:

Stilul clasic la rochiile cocktail

Numele ne trimite cu gândul la simplitate şi rafinament. Aşadar, alege o rochie de cocktail midi într-o nuanţă sobră sau nude, sau mult-iubita little black dress (micuţa rochie neagră). Cu aceste două opţiuni fii sigură că nu vei da greş. În cazul în care rochia este una simplă, fără volane sau alte artificii de simț estetic, adaugă nişte accesorii prin care sa dai o notă sofisticată ţinutei: un colier statement, nişte cercei lungi, un ceas de designer.
Stilul romantic

Dacă eşti adepta unui asemenea stil, rochia de cocktail potrivită trebuie să fie pastelată şi să curgă frumos pe formele trupului tău. Alege pasteluri precum verde-mentă, roz-somon sau galben-lămâie, pe care să le asortezi cu accesorii nude (neapărat!). Rochia pe care o porţi trebuie să inspire graţie, delicateţe şi senzualitate. În orice caz, evită modelele cu decolteu amplu și spatele gol şi optează pentru cele simple, cu volane sau alte asemenea detalii feminine.

Stilul modern la rochiile cocktail

Dacă iubeşti moda actuală şi alegi cu predilecţie piese urbane şi minimaliste, atunci ai nevoie de o rochie cu un croi modern, cum este cea de tip A-line, sau cea petrecută. Spre exemplu, noi am opta pentru o rochie petrecută aurie până la genunchi, cu mâneci lungi şi cu volum la mâneci. Nu încape îndoială că vei reuşi să atragi doar priviri admirative.

Dacă îţi cunoşti foarte bine stilul personal şi dacă nu obișnuiești să jonglezi cu stilurile, atunci cu siguranţă vei face alegerea corectă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *