Accesoriile potrivite pentru rochiile de cocktail

Ţinuta de cocktail a apărut undeva în anii ’20, când oamenii bogaţi obişnuiau să îţi invite prietenii la petreceri somptuase cu coktailuri şi aperitive, ce aveau loc înainte de un eveniment deosebit, precum o seară la operă sau la teatru. Aşadar, ţinutele de cocktail au apărut ca o necesitate, iar în zilele noastre sunt întâlnite în contexte tot mai diverse.

Rochiile de cocktail (Cocktailkleider) sunt foarte populare în ultima vreme şi în Germania, având în vedere amploarea şi frecvenţa evenimentelor de acest fel. În ceea ce priveşte ţinuta de cocktail, nimic nu reuşeşte să scoată mai bine în evidenţă o femeie, la fel cum o face o rochie elegantă.

Mizează pe simplitate

Ţine cont de faptul că rochia de cocktail trebuie să fie rafinată, nicidecum prea sexy sau vulgară. Alege modele clasice, până la genunchi sau midi, fără decolteuri adânci sau decupaje sfidătoare.

Accesorii de efect

Pentru că, în general, pentru rochiile de cocktail trebuie să alegem modele clasice, iată şi pe ce accesorii să punem accentul:

  1. Dacă rochia este simplă, fără detalii evidente, alege să o asortezi cu nişte bijuterii statement: cercei candelabru, cercei cu ciucuri, coliere opulente sau inele cu pietre strălucitoare.
  2. Bijuteriile cu cristale, diamante sau perle sunt cele mai potrivite pentru un asemenea eveniment.
  3. În ceea ce priveşte pantofii, cel mai bine este să îi alegi pe cei stiletto în nuanţe nude sau în tonuri ce sunt în armonie cu rochia, sau sandalele cu toc înalt în stil minimalist.
  4. La o ţinută de cocktail nu se vor potrivi niciodată botinele cu toc sau cizmele înalte peste genunchi, oricât de sexy ar fi ele.
  5. Poşeta aleasă trebuie să fie una de mici dimensiuni. Clutchul este perfect. Fii atentă ca nuanţa poşetei să se asorteze la ţinuta.

În cazul în care petrecerea la care participi are loc seara, poţi alege o rochie cu detalii elegante cum ar fi cristale sclipitoare, paiete, încrustaţii sau curele care atrag privirea, însă dacă petrecerea are loc după-amiaza mizează pe simplitate şi nuanţe pastelate fără imprimeuri mari sau aplicaţii bătătoare la ochi.

Concluzia: mizează pe o rochie simplă, dar elegantă şi alege nişte accesorii de bun gust. Cu siguranţă vei ieşi în evidenţă!

One thought on “Accesoriile potrivite pentru rochiile de cocktail

  1. Pingback: Cum să te îmbraci la o petrecere tip cocktail în funcţie de stilul personal | Brasoveni.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *