Compania Bilka din Brașov atinge performanțe remarcabile pe piața de acope­rișuri

Compania brașoveană Bilka, condusă de antreprenorul Horațiu Țepeș, a înregistrat o creștere de 7% a cifrei de afaceri în 2023, ajungând la impresionanta sumă de 248 de milioane de euro. Această creștere reflectă o expansiune de 25% în volumul de produse vândute.

„Anul anterior a fost centrat pe consolidarea poziției noastre pe piață și menținerea unei marje de profitabilitate de 10%. Această direcție ne-a permis să ne îndeplinim obiectivele și să ne concentrăm asupra extinderii pe piețele internaționale și creșterii pe piața internă în termeni de valoare și cota de piață în 2024”, a declarat Horațiu Țepeș.

2023 a fost perceput ca un an mai favorabil decât era anticipat, marcat ca o perioadă de tranziție spre un 2024 stabil.

Efectivul companiei a crescut semnificativ, cu peste 70 de noi angajați recrutați anul trecut, ridicând numărul total de angajați la 670. „Pe măsură ce activitatea și investițiile companiei au crescut, așa a crescut și necesitatea de extindere a echipei. Anticipăm că numărul angajaților va ajunge la 700 pe parcursul anului 2024.”

Țepeș a remarcat și dinamica pieței muncii, unde se observă o frecvență crescută a schimbărilor de locuri de muncă, o tendință pe care Bilka o gestionează eficient prin procesul său continuu de recrutare.

Anul trecut, Bilka a finalizat investiții semnificative de 35 de milioane de euro în noua fabrică de produse industriale, cu primele comenzi livrate deja atât pe plan intern cât și internațional. „Divizia industrială va genera o creștere semnificativă a companiei în următorii ani. Am introdus patru produse cheie pentru această expansiune.”

Pentru 2024, Bilka va continua să investească și să se dezvolte, inclusiv prin instalarea unor noi linii de producție. Expansiunea internațională este, de asemenea, o prioritate strategică, cu planuri de a deschide fabrici în regiuni strategic avantajoase sau de a achiziționa active existente.

„Exporturile au atins 40 de milioane de euro anul trecut, marcând o creștere semnificativă. Avem în vedere strategii ambițioase pentru a crește prezența noastră pe piețele externe și anticipăm o creștere de 10% a cifrei de afaceri globale.”

Bilka se mândrește cu o rețea vastă de peste 500 de distribuitori internaționali, marcând prezența companiei în multe țări europene, de la Bulgaria și Ungaria, până la Germania și Austria, demonstrând astfel amploarea și succesul său în industria de acoperișuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *