Incident feroviar grav la Căiuți: Un buldoexcavator a fost spulberat de tren, rezultând decesul șoferului

Un tragic accident feroviar a avut loc dimineața aceasta în apropierea localității Căiuți, județul Bacău, când un buldoexcavator care traversa linia ferată a fost lovit de trenul Interregio 1541, operat de SNTFC CFR Călători. Trenul, care a pornit la 6:35 din Iași spre Brașov, unde era programat să sosească la 13:59, a fost implicat în acest incident care a blocat circulația feroviară pe ruta respectivă, conform informațiilor oferite de SNCFR.

Echipele de intervenție, inclusiv pompierii, unități de descarcerare, precum și echipaje SMURD și SAJ, au fost desfășurate de urgență la locul accidentului. Din nefericire, șoferul utilajului a fost găsit decedat. Nu au fost raportate răniți printre cei 40 de pasageri aflați la bordul trenului, care nu au avut nevoie de asistență medicală.

Impactul a avut ca rezultat distrugeri semnificative, inclusiv căderea unui stâlp de electricitate ce susținea linia de contact, ceea ce a complicat situația în zona respectivă. În prezent, una dintre liniile ferate este complet blocată de rămășițele accidentului, iar cealaltă este închisă pentru lucrări de întreținere.

Traficul feroviar pe secția 501 rămâne suspendat până la finalizarea investigațiilor efectuate de autorități și la remedierea daunelor provocate infrastructurii. Reînceperea circulației trenului IR 1541 pe prima linie, cu o locomotivă înlocuitoare, este condiționată de aceste demersuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *