Colorantul natural cu efect antiinflamator

De-a lungul și de-a latul planetei se găsesc o sumedenie de produse interesante și foarte utile. Iar faptul că transportul a devenit atât de facil astăzi nu ar trebui sa ne aducă decât motive de bucurie.

Turmericul este un astfel de produs. Originar din India, turmericul este un condiment folosit de mii de ani atât pentru preparate gastronomice cat si pentru efectele sale terapeutice.

Turmericului, denumit și Curcuma după denumirea științifică “Curcuma longa” este obținut din rădăcina plantei cu același nume iar efectele sale sunt cunoscute in meidicna ayurvedica de mii de ani.

Folosirea turmericului in gastronomie:

Curcuma sau turmericul este folosit pentru puterea sa de a colora in galben alimentele și mancarurile, neinfluențand semnificativ gustul acestora, din contra având un efect pozitiv de conturare a buchetului aromatic.

Folosirea terapeutica a turmericului:

Întrebuințarea principala terapeutica a turmericului este pentru efectul antiinflamator și analgezic, efect foarte util pentru problemele articulare.

Curcuminul este substanța activă din turmericului care are aceste efecte benefice. Vei găsi aceasta substanță, in apropierea toate preparatele cu turmeric, alaturi de un extract de piper negru, care îi potențează efectul terapeutic.

Unele studii arata insa ca efectul mai bun este date de pulberea intreaga, in dauna extractului standardizat.

Așadar folosind turmericul în bucătărie poți împușca 2 iepuri dintr-o lovitura: dai o culoare specială mâncării și îți protejezi articulațiile de inflamații.

Natura ne ofera solutii minunate, noi avem de facut doar descoperirea lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *