Terapia cu uleiuri esentiale

Uleiurile esențiale au fost folosite de mii de ani în diferite culturi pentru scopuri medicinale și de sănătate. Datorită proprietăților lor multiple (antidepresive, stimulative, detoxifiante, antibacteriene, antivirale și calmante,) uleiurile esentiale câștigă popularitate ca terapie naturală, sigură și avantajoasa pentru o serie de probleme de sănătate.

Adăugarea unor astfel de uleiuri în stilul de viață poate aduce multiple beneficii pentru sanatate. Acest lucru este valabil mai ales pentru că beneficiile uleiurilor esențiale variază de la aromoterapie, produse de curățare de uz casnic, îngrijire personală de frumusețe și tratamente medicale naturale.

Particulele din uleiurile esențiale provin din distilarea sau extragerea diferitelor părți ale plantelor, inclusiv florile, frunzele, coaja, rădăcinile, rășina și coaja. De fapt, doar o picătură de ulei esențial pur poate avea beneficii puternice pentru sănătate.

Ce este un ulei esențial?

În mod obișnuit, prin procesul de distilare – care separă compușii pe bază de ulei și apă pe bază de apă de aburi – sunt uleiuri foarte concentrate care au o aromă puternică. De fapt, uneori se numesc uleiuri aromatice volatile datorită concentrației lor ridicate de compuși aromatici. De acea terapia care foloseste uleiuri esentiale se numeste AROMOTERAPIE.

Cum funcționează uleiurile esențiale? Aceste uleiuri sunt foarte concentrate, continand esenta vindecatoare a plantei, astfel literalmente cei mai puternici compuși de vindecare dintr-o plantă se gasesc într-un singur ulei.

Esti gata să valorifici puterea compușilor terapeutici din uleiuri esentiale?

Exploreaza numeroasele beneficii ale uleiurilor esentiale si nu ezita sa incerci aromoterapia, ve experimenta un mod cu totul nou de a preveni și inversa condiții de sănătate diverse.

Vei gasi un ulei esential pentru fiecare afectiune si o aroma pentru cele mai rafinate gusturi.

Uleiurile esentiale au un potential terapeutic putin exploatat si de care te poti bucura pe deplin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *