Brașovul demarează construcția unui complex rezidențial pentru tineret în cartierul Noua

Administrația locală din Brașov a inițiat un proiect ambițios destinat tinerilor familii, prin care propune edificarea a 60 de unități locative moderne. Această inițiativă a intrat în faza de proiectare a zece imobile rezidențiale, fiecare urmând să găzduiască șase apartamente.

Lucrările de proiectare sunt programate să dureze patru luni. Inițial, proiectul urma să fie implementat în cartierul Stupini, dar necesitatea elaborării unui Plan de Urbanism Zonal (PUZ) a determinat autoritățile să opteze pentru relocarea proiectului în cartierul Noua, pe strada Nucului. Apartamentele vor fi concepute cu spații generoase, incluzând living, dormitor, bucătărie, baie, cămară și hol.

Finanțare substanțială obținută prin PNRR

Proiectul beneficiază de un sprijin financiar considerabil din partea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), suma alocată fiind de 21.165.197,88 lei, fără TVA. Această inițiativă face parte din eforturile de a oferi locuințe eficiente energetic, denumite nZEB Plus, destinate tinerilor.

În plus, proiectul include și implementarea unor stații de încărcare pentru vehicule electrice, consolidând angajamentul orașului față de sustenabilitate și mobilitate verde.

Activități finanțate și criterii de eligibilitate

Proiectul cuprinde o gamă largă de activități, de la pregătirea terenului și construcția efectivă a locuințelor, până la instalarea utilităților necesare și amenajarea stațiilor de încărcare electrice. Eligibilitatea pentru aceste locuințe se va baza pe mai multe criterii, inclusiv vârsta între 18 și 35 de ani, venitul sub medie pe economie, lipsa proprietății asupra unei locuințe anterioare și condițiile precare de locuire. Se va lua în considerare și situația tinerilor care au copii în grijă.

Studiul de fezabilitate și proiectarea vor fi realizate de BLDG Architecture SRL din București, cu un termen de finalizare estimat la patru luni de la data comenzii. Costul total al serviciilor de proiectare se ridică la 139.905,24 lei, plus TVA, stabilind un pas important în ameliorarea condițiilor de locuire pentru tinerii brașoveni și susținerea unui stil de viață modern și sustenabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *