Municipalitatea Brașov suferă o nouă înfrângere în justiție referitoare la finanțarea FC Brașov.

În iulie anul trecut, Tribunalul Brașov a invalidat decizia Consiliului Local de a finanța FC Brașov în 2022, urmare a unei contestații depuse de clubul Colțea Brașov.

În esență, instanța a anulat hotărârea numărul 614/05.08.2022 care stipula metodele prin care cluburile sportive private, stabilite în municipiul Brașov, urmau să primească finanțări din bugetul local în cadrul programului „Promovarea sportului de performanță”. Inițial, această decizie putea fi contestată în apel.

Recent, Curtea de Apel Brașov a pronunțat o decizie finală pe acest caz, respingând recursul introdus de administrația locală a Brașovului, Consiliul Local și Asociația Club Sportiv Fotbal Club Brașov Steagu Renaște, care a intervenit în proces. Prin urmare, se confirmă decizia Tribunalului Brașov, iar municipalitatea este obligată să acopere și cheltuielile de judecată, în sumă de 8.000 de lei, în favoarea clubului Colțea.

În urma acestei hotărâri, fondurile anterior alocate pentru FC Brașov vor trebui returnate în bugetul orașului. Până în prezent, reprezentanții Primăriei Brașov nu au comentat această evoluție.

Mai mult, pe 6 martie, Primăria Brașov a pierdut definitiv un alt proces cu Curtea de Conturi, care viza un presupus prejudiciu identificat în gestiunea finanțărilor acordate FC Brașov pentru anul 2021, prejudiciu estimat la 3,5 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *