Bod se pregătește să inaugureze un campus educațional ultramodern, finanțat majoritar prin fonduri guvernamentale

Comunitatea din Bod este pe cale să beneficieze de o infrastructură educațională de ultimă generație, grație unei investiții impresionante care vizează construcția unui campus școlar ce include facilități de învățământ și recreative.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 22.052.889,64 lei, cu TVA inclus, din care o parte substanțială, 21.790.017,65 lei, reprezintă fonduri nerambursabile obținute de primarul din localitate din surse guvernamentale, minimizând astfel contribuția financiară directă a administrației locale la doar 262.871,98 lei. Potrivit declarațiilor primarului, proiectul se află într-o fază avansată de realizare, cu 65% din lucrări deja completate și se menține în limitele termenului prevăzut.

„Suntem mândri că vom oferi comunității noastre un campus școlar complet echipat, care nu numai că va îmbunătăți procesul educațional, dar va include și două terenuri de sport exterioare pentru diverse discipline, o sală de sport interior, spații pentru activități after-school și altele destinate dezvoltării extracurriculare. Scopul nostru este să furnizăm elevilor din Bod cele mai bune condiții pentru o educație de calitate, care să le deschidă calea către un viitor de succes”, a afirmat Sergiu Arsene, primarul localității Bod.

Amplasat pe un teren generos, în locul unde se afla anterior o unitate școlară acum demolată din motive de siguranță, noul campus va dispune de multiple facilități: săli de clasă, laboratoare specializate pentru științe și informatică, spații pentru activități diverse, cantină, bibliotecă, cabinet medical și chiar o sală de sport dotată corespunzător. Se prevede, de asemenea, implementarea unui sistem de supraveghere video pentru securitatea elevilor.

„Această realizare marchează angajamentul nostru continuu de a aduce comunei Bod facilități comparabile cu standardele europene. Acest proiect este doar începutul unei serii de inițiative menite să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor noștri”, a concluzionat primarul Arsene, subliniind viziunea sa de dezvoltare durabilă pentru localitate.

This entry was posted in Stiri and tagged .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *