Amânarea achiziției de microbuze ecologice pentru școlarii din Brașov, în ciuda interesului dealerilor auto

Consiliul Județean Brașov a întâmpinat obstacole în procesul de achiziție a 28 de microbuze ecologice destinate transportului elevilor, deși licitația publică lansată la sfârșitul lunii ianuarie părea să atragă atenția mai multor furnizori de vehicule.

Planificată cu o dată limită de participare la sfârșitul lunii februarie, licitația a fost recent anulată prin decizie administrativă, datorită cererilor de clarificări adiționale din partea participanților. Trei companii se arătaseră interesate de acest contract: C & I Eurotrans XXI din București, Aveuro International L SRL din Câmpina și un consorțiu format din QEV Technologies din Spania și AMmeprio Energy din București.

Cu un buget estimat de 30.172.511,61 lei fără TVA, finanțat prin Planul Național de Reziliență și Redresare, proiectul vizează dotarea școlilor din județul Brașov cu mijloace de transport moderne și prietenoase cu mediul.

Pentru a servi nevoile de deplasare ale aproximativ 4.144 de elevi din mediul rural, autoritățile județene plănuiesc să reia procedura de licitație pentru achiziționarea unui microbuz de 8+1 locuri (inclusiv un loc pentru persoane cu dizabilități), 8 microbuze de 16+1 locuri și 19 microbuze de 22+1 locuri. Aceste vehicule sunt destinate unui număr de 27 de localități din județ, inclusiv Tărlungeni, care va beneficia de două microbuze, în timp ce restul comunelor vor primi câte un vehicul fiecare.

Această inițiativă reflectă angajamentul Consiliului Județean Brașov de a moderniza infrastructura de transport școlar, adaptând-o la standardele de sustenabilitate și accesibilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *