3 motive să pleci în vacanță în Sri Lanka (P)

Descoperă paradisul insular

De câte motive ai nevoie pentru a pleca într-o vacanță exotică în Sri Lanka? Agenția de turism Smart Tours îți va oferi trei motive întemeiate pentru ca următoarea ta vacanță să fie în acest paradis insular, care poartă numele de Sri Lanka

Situată între India și Asia de sud-est, Sri Lanka se caracterizează prin autenticitate, devenind ușor, ușor o destinație foarte populară. Înainte să pleci într-o vacanță în Sri Lanka, trebuie să știi că această exotică destinație are ceva de oferit fiecărui tip de călător: activități în aer liber, trasee idilice de drumeții cu vederi panoramice asupra plantațiilor de ceai și cascadelor, hoteluri de lux tip boutique foarte boeme și stilate, spa-uri și piscine, cursuri de yoga și masaje terapeutice, plaje pentru cei care practică surf.

Sri Lanka: de la cultură la spiritualitate

Primul motiv pentru care ar trebui să vizitezi Sri Lanka este pentru cultură și tradiții. Mai ales dacă ești pasionat de religia budistă, în Sri Lanka vei găsi cea mai pură expresie a acestei religii. Aici fiecare templu are o importanță istorică și energetică deosebită.

Consultanții Smart Tours îți recomandă ca în sejurul din Sri Lanka să vizitezi templul Gangarama Vihara, unul dintre cele mai frumoase temple budiste din lume. Cultura acestei insule este cu adevărat fascinantă. Orașul Colombo vă va surprinde prin arhitectura colonială rămasă din dominația portugheză, olandeză și britanică.

Din capitală mergem spre orașul Galle, un oraș fortificat situat la aproximativ 120 km de Colombo, un oraș care vă va încânta cu energia lui. Nu uitați să explorați și orașul sacru Anuradhapura, Templul Dintelui din Dambulla și orașul antic Polonnaruwa, toate acestea fiind situri arheologice recunoscute de UNESCO.

Sri Lanka: 1300 kilometri de plajă

Sună de-a dreptul uluitor, nu-i așa? Dacă îți dorești să pleci într-o vacanță exotică, însă nu prea ai resursele financiare necesare, trebuie să știi că prețurile pentru o vacanță în Sri Lanka sunt chiar accesibile.

Spre exemplu, plajele din Sri Lanka sunt late, înconjurate de palmieri și cocotieri, nisipul este fin, iar apa în anumite zone este ca în Caraibe, numai că la un preț mult mai accesibil.

Cu alte cuvinte, al doilea motiv pentru care ar trebui să adaugi pe lista cu dorințe această destinație este dat de faptul că te poți bucura de plaje exotice, la prețuri modice.

Spre exemplu, prețul pentru un sejur Sri Lanka prin Smart Tours începe de la 800 euro/persoană/sejur, în acest preț fiind incluse: biletul de avion tur-retur, taxe de aeroport, bagajul de cală și bagajul de mână, cazarea șapte nopți cu demipensiune.

Printre cele mai frumoase plaje pe care consultanții Smart Tours le recomandă se numără: Unawatuna (pentru apele albastre), Bentota (pentru priveliști aparte și mangrove), Mirissa (pentru a vedea și observa balenele), Hikkaduwa (pentru natură și plaje sălbatice), Negombo (pentru relaxare și liniște).

Sri Lanka: Biodiversitate și animale sălbatice

Al treilea motiv pentru a pleca într-o vacanță în Sri Lanka este pentru observarea vieții sălbatice. Sri Lanka posedă un grad foarte ridicat de biodiversitate și este considerată una dintre cele mai importante locații pentru biodiversitate din întreaga lume.

Dacă pleci în sejur în Sri Lanka nu poți să nu vizitezi unul dintre numeroasele parcuri naționale și să te lași înconjurat de elefanți, leoparzi, maimuțe, bivoli de apă, manguste și multe alte specii.

Recomandăm o vizită la orfelinatul elefanților din Pinnawala, pentru că aici ai șansa nu doar să-i observi, ci chiar să-i hrănești, să ajuți la prepararea prânzului și să te distrezi cu ei în timp ce fac baie. Vă garantăm că experiența va fi cu adevărat unică și de povestit prietenilor.

Printre highlights, consultanții Smart Tours mai recomandă vizitarea pădurii tropicale din Sinharaja, Rezervația Naturală Hakgala Strict și Pădurea Horton Plains, acestea din urmă fiind locuri unde poți explora fauna și flora locală.

Agenția de turism Smart Tours te trimite în vacanță în Sri Lanka, o destinație care abia așteaptă să-i descoperi frumusețile naturale și secretele. Începe să-ți faci bagajele, căci de planificarea vacanței ne vom ocupa noi! Hai în vacanță să descoperi bucuria de a călători!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *